Wat betekent yoga bij Studio Flex?

 

Bij Studio Flex beoefenen we een hedendaagse vorm van yoga. De traditionele poses vormen de basis, gecombineerd met hedendaagse aanpassingen aan hoe ons lichaam er vandaag uitziet. Via het beoefenen van fysieke houdingen ontspanning vinden en bewuster in het leven staan; dat is hoe wij yoga zien. 

 

Yoga is een manier om jezelf in beweging te brengen. Niet alleen de oppervlakkige spieren van je lichaam komen aan bod, ook diepere lagen en organen worden aangesproken tijdens een yogales. Ongetwijfeld ontdek je wel spieren in je lichaam die je nog nooit voelde!

 

 

Yoga is ook een confrontatie met jezelf: hoe loop ik er vandaag bij, hoe gaat mijn geest om met uitdagingen en moeilijkheden, wanneer gun ik mezelf rust, ken ik mijn grenzen,...   


"De lessen zijn voor mij gewoon pure ontspanning. Nooit gedacht dat ik zo zou genieten van 'wat pijn lijden' tijdens de stretches. Achteraf geeft het me altijd een zalig gevoel. Opmerkelijk: ondanks de intensiteit nog nooit spierpijn gehad de dag nadien, wat bij andere sporten wel eens anders is. Dankzij yoga kan ik alle stress van me afzetten. Ik voel me er gewoon ook fitter door." Nele - 38 jaar - yogaflow


Elke keer als ik van mijn mat stap, ben ik nog steeds verwonderd wat yoga met me doet. Dat kan voor iedereen anders zijn, maar over het algemeen zijn er enkele voordelen die voor de meesten onder ons opgaan.

 

  • Je wordt flexibeler én sterker 
  • Je bloedcirculatie verbetert 
  • Je krijgt meer energie 
  • Je ontwikkeld een betere lichaamshouding
  • Het kan voor stressvermindering zorgen 
  • Het helpt je te ontspannen 
  • En vooral: het beoefenen van yoga helpt je om je lichaam en jezelf beter te leren kennen 

 

 

Misverstanden genoeg over yoga...

Je moet lenig zijn om aan yoga te kunnen doen, yoga is voor hippies, yoga is een religie, yoga is zweverig,... Het zijn maar enkele voorbeelden. 

 

Laat elk oordeel over yoga thuis en kom het een keer uitproberen op de mat. Dan pas kan je zelf ervaren en oordelen wat yoga met je doet. Probeer het ook enkele keren uit, een eerste les kan misschien overweldigend en ingewikkeld lijken. Eens je de poses en de bedoeling ervan begint de begrijpen, wordt het pas echt leuk!